Augmented Reality

Augmented reality (AR) is een relatief jong vakgebied met ongekende mogelijkheden. Zonder overdrijving heeft dit vakgebied de potentie om de wereld op zijn kop te zetten. Letterlijk en figuurlijk. Door het zo realistisch mogelijk toevoegen van computergemaakte beelden aan reële impressies van de werkelijkheid, kan een geheel nieuwe wereld geschapen worden. In deze wereld vervaagt het verschil tussen realiteit en virtualiteit steeds meer. deLight Interactive Solutions beschouwt het als een uitdaging de grenzen steeds meer te verleggen en werkt dagelijks met een team van specialisten aan de ontwikkeling van opzienbarende 3D-toepassingen.

Augmented Reality

Principe van AR

Wellicht bent u bekend met het begrip ‘Virtual Reality’. Bij Virtual Reality loopt u als het ware door een virtuele wereld. Door het dragen van een speciale 3D-bril, lijkt het hierbij alsof u in een digitale wereld bent beland. Bij ‘Augmented Reality’ (AR) wordt dit in feite omgedraaid. U blijft in de echte wereld en kunt alles aanraken, maar er worden digitale onderdelen toegevoegd, die alles bij elkaar voor een AR-ervaring zorgen. Deze digitale objecten kunt u bekijken door het dragen van een speciale bril, of door middel van 3D-projecties.

Daar waar Virtual Reality vaak erg kostbaar is en veelal een onrealistische weergave biedt, is Augmented Reality een relatief betaalbare en geloofwaardige oplossing. Er zijn verschillende vormen waarin u de digitale beelden tot leven kunt roepen. Denk bijvoorbeeld aan het dragen van een 3D/AR-bril, waarmee de digitale beelden op kleine beeldschermen voor uw ogen zichtbaar worden. Om digitale informatie zo intens mogelijk te kunnen beleven, werkt deLight ook aan het interactief maken van beelden middels 3D-projecties.

Principe van AR
Lees meer over verschillende vormen van Augmented Reality op de hardware pagina.

bekijk de hardware →


deLight Experience

U creëert uw eigen deLight experience door 3D-modellen aan markers te koppelen en per marker de gewenste situatie vast te leggen door het aanpassen van enkele parameters. Het resultaat van uw werk slaat u op in een deLight-file, die ook anderen – op een andere locatie – kunnen afspelen met behulp van een deLight player.

meer over mARk software →

deLight experience

Onbegrensde mogelijkheden

Met het voortschrijden van de stand van de techniek zullen de toepassingsmogelijkheden in de toekomst alleen nog maar toenemen. Wij benutten onze expertise en patenten op het gebied van 3D-projectietechnologie om

oplossingen te ontwikkelen, die de wereld leuker, veiliger en gezonder maken. En die u helpen om uw beroep nog professioneler te beoefenen. En u in staat stellen om uw klanten te overtuigen van uw product.

Bekijk de spotlight cases →

In the spotlight