Spotlight


TimeTravel gelanceerd op De Dam

donderdag 19 februari 2015

Afgelopen zaterdag hebben we de TimeTravel app bij het publiek onder de aandacht gebracht op De Dam in Amsterdam. Vooral de meiden in Middeleeuwse jurken trokken de aandacht van toeristen en werden veel gefotografeerd.

Frans van Duijnen en René Elstgeest van deLight, Boudewijn Goudswaard, Olav Reijers en Karin Witkamp van The Missing Link hielpen zaterdag met de promotie. Door promobikes met daarop grote reclame voor de TimeTravel app en witte jasjes met het logo waren ze een opvallende verschijning op de Dam. Onder andere de lokale zender AT5, Het Parool en het AD hebben de lancering opgemerkt en er over gepubliceerd. De voorbijgangers reageerden erg enthousiast en er waren zelfs mensen speciaal naar de Dam gekomen om de app op de plek zelf te kunnen bekijken.

Wil je ook zien hoe de Dam eruit zag in 1605? Download dan de app in de App Store! 

appstore

TimeTravel in de App Store

dinsdag 2 december 2014

Vanaf vandaag is TimeTravel Amsterdam te downloaden in de App Store.

TimeTravel leidt je rond op 50.000 historische plaatsen, maar dan in een ver verleden. TimeTravel is een reisgids app voor toeristen die op een interessante plaats in de geschiedenis willen rondkijken, informatie krijgen via filmpjes, geluiden en linkjes. Historische plaatsen worden veel spannender om te bezoeken en je begrijpt waar je bent en waar je kijkt. Lees verder →

deLight player online

donderdag 21 februari 2013

De gratis deLight player is vanaf nu beschikbaar op www.delightplayer.com.

Wanneer u een Augmented Reality experience wilt delen, kunt u alle instellingen in mARk software opslaan in één deLight-file. Deze file kunt u vervolgens afspelen op een willekeurige computer met webcam. U kunt de file ook mailen aan iemand op een andere locatie. Doordat alle instellingen door u zijn opgeslagen in de deLight-file, ervaart uw collega of klant op die andere locatie exact dezelfde experience. Het enige dat de ander hiervoor nodig heeft, is deLight-player. Deze software kan gratis worden gedownload op www.delightplayer.com.

Amvest boekt succes met nieuwe manier van planpresentatie

donderdag 21 februari 2013

Op de plek waar nu nog een polderlandschap het beeld bepaalt, ondergaat de kustzone van Almere een ware metamorfose. Op deze lokatie aan het IJmeer realiseert projectontwikkelaar Amvest onder de naam ‘DUIN’ een uniek woon-, werk- en recreatiegebied. Dankzij de aanleg van onder meer een tweede zandstrand, een boulevard en een duinlandschap met tien meter hoge duinen, wanen de toekomstige bewoners zich, onder de rook van het sterk groeiende Almere, straks in een heuse badplaats. Tijdens een druk bezochte voorlichtingsbijeenkomst van Amvest konden aspirant-bewoners en andere geïnteresseerden met behulp van 3D-visualisatietechniek alvast proeven hoe het is om in een duinlandschap te wonen. Lees verder →

Opvallende interactieve 3D-visualisatie Royal HaskoningDHV op het VNG-congres

vrijdag 16 november 2012

Royal Haskoning DHV is sinds jaar en dag als hoofdsponsor verbonden aan het jaarlijkse congres van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). Omdat de VNG in 2012 haar 100-jarig jubileum vierde, medicine wenste Royal HaskoningDHV haar betrokkenheid bij het VNG-congres tijdens deze jubileumeditie op het Haagse Malieveld extra luister bij te zetten. Op verzoek van het toonaangevende ingenieursbureau ontwikkelde het Delftse bedrijf deLight Interactive een zeer opvallende eyecatcher. Bezoekers van de beursstand van Royal HaskoningDHV konden met behulp van een interactieve 3D-tafel het Malieveld geheel naar eigen inzicht zelf inrichten en in 3D-weergave bekijken.

Lees verder →

Event “De toekomst van Augmented Reality” goed ontvangen

maandag 11 juni 2012

Op 7 juni verzamelde een groep ontwerpers, architecten, kunstenaars en studenten zich op het kantoor van deLight Interactive Solutions om de eerste editie van het ‘Augmented Reality Event’ bij te wonen. Als initiator en organisator van dit evenement had deLight een gevarieerd dagvullend programma samengesteld om deelnemers te informeren, te inspireren en vooruit te blikken naar de toekomst van augmented reality. Lees verder →

Fokker steelt de show met 3D-projectietafel op de internationale luchtvaartbeurs EBACE

woensdag 6 juni 2012

Fokker Services B.V. heeft zich een sterke reputatie verworven in het segment van de VIP-jets. In deze nichemarkt heeft Fokker zich toegelegd op het transformeren van reguliere vliegtuigen naar VIP- en corporate jets. Afnemers zijn over het algemeen gefortuneerde zakenmensen uit China, Rusland, Oekraïne en Azië. “Vaak gebruiken deze mensen de VIP-toestellen voor eigen gebruik,” licht Product Manager Ruud van Brandwijk van Fokker toe. “Ook komt het voor dat iemand een VIP-toestel aanschaft met het doel om deze aan derden te verhuren of leasen.” Boeings van het type 737 BBJ en vliegtuigen uit de Airbus A320-serie worden hiertoe door Fokker van alle denkbare luxe en comfort voorzien.

Lees verder →

‘De Toekomst van Augmented Reality’ wordt zichtbaar op 7 juni 2012

maandag 4 juni 2012

Op donderdag 7 juni vindt in de Lecture Hall & Business Lounge van YES!Delft het evenement “De Toekomst van Augmented Reality” plaats. Het dagvullende programma bestaat uit een combinatie van workshops, demonstraties en lezingen van experts op het gebied van augmented reality. Het evenement wordt afgesloten met de bekendmaking van de winnaar van de augmented reality-ontwerpwedstrijd, die is georganiseerd door de initiator van het Augmented Reality Event. Lees verder →

Fokker en BMW vallen voor 3D-software van start-up uit Delft

maandag 16 april 2012

‘Een driedimensionale weergave van het ontwerp van een vliegtuig zegt meer dan honderd bouwtekeningen.’

Autoreus BMW toonde al interesse in de 3D-software van ‘start-up’ deLight uit Delft. De interieur­ontwerpers van vliegtuigbedrijf Fokker zijn inmiddels ook overtuigd van de kracht van visualisatie van een toekomstig product.

Lees verder →

Delft Science Centre, in vogelvlucht door de wereld van techniek

woensdag 4 april 2012

In het Delft Science Centre maken jaarlijks 30.000 bezoekers op een interactieve manier kennis met de wereld van wetenschap en techniek. Belangstellenden kunnen in dit universiteitsmuseum van de TU Delft zelf allerlei proefopstellingen uitproberen, die zijn gebaseerd op onderzoek aan de TU Delft. Met behulp van een mede door deLight Interactive Solutions ontwikkelde interactieve zuil kunnen bezoekers, vanaf één centrale plek, informatie opvragen over een groot aantal van de aanwezige proefopstellingen.
Lees verder →